maandag 30 juni 2008

Webkwestie.

http://vleermuizen.webquestmaker.nl/vleermuizen

woensdag 25 juni 2008

De Meerpaal

http://www.xs4all.nl/~sch21312/links.htm

Deze site is van mijn stage school. Dit is hun kopje links. Er staat zo ontzettend veel op! En die wilde ik nog even als laatste allemaal toevoegen!! Voor al de sites met informatie hier uit de buurt met betrekking tot de vakken aardrijkskunde en geschiedenis zijn erg leuk!!

Rekenen

http://www.fi.uu.nl/rekenweb/

Deze site spreekt voor zich!

Googelen

http://www.google.nl/

In dit tijdperk hebben we een nieuwe werkwoord ontwikkeld: Googelen. Ik googel jij googelt en wij googelen er samen op los. Mits er een juiste beveiliging op de computer zit is dit een site met heel veel mogelijkheden. Kinderen kunnen tegenwoordig bijna niet zonder. Informatie, plaatjes en spelletje, ze vinden alles. Zeker iets waar ik de kinderen in de klas mee wegwijs zou maken!!

Koekeloere

http://www.schooltv.nl/koekeloere/

Een site voor de onderbouw. Als toevoeging op koekeloere erg leuk!! Maar ook als site zo is het een leuke site. De informatie voor leerkracht en ouders is duidelijk. De dingen die de kinderen kunnen ondernemen op de site zijn ook erg leuk!! Het is een meerwaarde voor de kleuter!

Juf Janneke.

http://www.jufjanneke.nl/

Beter goed gejat dan slecht verzonnen. Op deze site staan heel veel ideeën voor lessen in de onderbouw.

Robbies Speeleiland

http://kids.ambrasoft.nl/

Deze site is van ambrasoft. Zij maken computerprogramma´s ter ondersteuning van rekenen, taal, spelling en andere vakken die hier onder vallen. Het hoofd figuurtje Robbie en zijn vriendinnetje helpen de kinderen door het programma heen. Als de kinderen de opdrachten hebben voltooid mogen ze een spel spelen met Robbie. Deze spellen staan nu ook online. Er zit natuurlijk een educatief smaakje aan!! De kinderen zien het als ontspanning en een feest om deze site te mogen bezoeken. En zitten zelfs thuis achter deze site. Terwijl ze bezig zijn met het automatiseren van rekensommen of het testen van hun lettergevoeligheid. Daarom deze site!

Techniek

http://www.speeltech.nl/

Op deze site vind je van alles wat te maken heeft met techniek en natuuronderwijs. De kinderen kunnen deze site gebruiken voor projecten en presentaties. Erg leuk en leerzaam!

Schoolbieb.

http://www.schoolbieb.nl/basisschool_doelgroep

Ook de bibliotheek gaat mee met de tijd. Alles digitaal. Op deze site kunnen kinderen op eigen niveau veel informatie inwinnen voor werkstukken, projecten of om gewoon dingen te weten te komen.

maandag 23 juni 2008

Onderzoek

Op mijn stage school doen ze niet veel op de computer. Binnen het montessori onderwijs doen ze heel veel met zintuigen en montessori materialen!
Op de school waar ik werk werken ze wel met verschillende programma's op de computer. Dus ben ik hier aan de slag gegaan voor mijn onderzoek. Aller eerst ben ik met de ICT-er gaan praten wat er allemaal was. Daarna ben ik achter de computer gekropen. En heb mij verbaasd over wat er allemaal is en wat de mogelijkheden zijn. Ik heb ook een klein vragen lijstje op de leerkrachten losgelaten om te vragen hoe zij de programma's ervaren. Hier mijn eindverslagje:

De kinderen uit elke bouw krijgen eens in de week een computer beurt. De midden en bovenbouw soms meer ivm projecten en werkstukken. Met een opdracht kruipen ze dan achter de computer. De programma's waar wij oa mee werken zijn: Ambrasoft (rekenen, WereldOriëntatie) , Topo, Schatkist(onderbouw), Estafette (begrijpend lezen), Novoscript (schrijfvaardigheid) en natuurlijk van internet. Zwaar favoriet zijn: Kennisnet, rekenweb, webkwestie en informatieve site zoals het klokhuis.
De kinderen vinden het leuk en leerzaam. De leerkrachten kunnen de ontwikkelingen en de gemaakte opdrachten allemaal inzien. De resultaten worden per leerling, per klas en zelfs per school geregistreerd. Wat een hoop tijd voor de leerkrachten scheelt. Ook is het schooloverkoepelend handig! De leerkrachten ervaren deze extra oefening ook heel positief. Ze zien zeker een verbetering in bijvoorbeeld het automatiseren van rekenen maar ook bij het toetsen van topo. Door dat de kinderen het nu op verschillende manieren krijgen aangeboden blijft het beter hangen. Ook is het zo makkelijker om kinderen op hun eigen niveau te laten oefenen. Je hoeft als leerkracht niet 28 verschillende oefeningen te maken om ieder kind op zijn of haar niveau te laten werken. Daar hebben we nu de computer voor!

PowerPoint

Op de een of andere mysterieuze manier wil mijn powerpoint niet laden!!

zondag 15 juni 2008

Toelichting

Dit soort vragen vind ik altijd lastig. Ik ga niet over mezelf zeggen dat ik ergens onwijs goed in ben. Want wat is goed? Waar kan ik dat mee vergelijken? Ik weet mn weg met computers. Ik maak er veel gebruik van in groep 8. Het is ontzettend handig om alles digitaal te regristreren vooral omdat ik niet elke dag aanwezig ben is het voor collega's ook handig! En de instellingen buiten school zijn zo ook makkelijk aan te spreken.

Uitslag van pabotool